Wat heb je nodig om je goed te voelen?

elke dag een 5 minutenmoment

Wat heb je nodig om je goed te voelen?

Interessant onderwerp.  Ik kaart het aan vanwege wat je op social media allemaal kunt zien. En waar jij je echt minder goed door kunt voelen. Misschien zelfs gefrustreerd. 

Succes en geluk worden op social media vaak gemeten aan foto’s van zwembaden en vakanties. Van heerlijk eten. Gezellige kinderen en partners die stralen van liefde. Alles wordt uitgestald en jij kijkt.
Je vindt er iets van. Of je wil het ook. Wat maar niet lijkt te lukken misschien … Ook in real life kan dit zijn wat je ziet. Of waar je over hoort. En dat kan ervoor zorgen dat jij je minder goed voelt. Omdat je automatisch wat je ziet met jezelf vergelijkt.

Pas op met wie je jezelf vergelijkt.

Het gaat inderdaad volledig automatisch. Je vergelijkt jezelf al snel met wat je ziet en hoort. Dat is menselijk. Zit gewoon in onze natuur.
Fijn is dat niet. Want dat heeft direct effect op je gevoel. Je legt de focus op wat je bij een ander ziet, terwijl situaties en levens nooit te vergelijken zijn met elkaar.

In mijn beleving gaat het om het volgende: zorgen dat jij je goed voelt. Dat jij lekker in je vel zit. Want als je lekker in je vel zit, gaat alles je ook lekker af: ‘Itsa simple!’, zoals de Italianen in het Engels zeggen. Als jij lekker in je vel zit, gaat je werk lekker, gaat je bedrijf lekker, heb je energie om aan te pakken wat je aan moet pakken. Wat je aan wil pakken. Dat is mijn definitie van succes en geluk. Dat hoeft niets met een zwembad te maken te hebben. Of met heerlijk eten. Voor jou en mij kan dat compleet anders zijn.

 

Het gaat dus om de volgende vraag; wat heb je nodig om je goed te voelen?
Ik soms alleen een fiets, de aspergeboer en goed glas wijn. Soms een kop koffie in de tuin. Soms zelfs even helemaal niets. De yogamat. Of het park bij het Kasteel in het centrum van het dorp waar ik woon. Het bos. Een goed boek. Ook superfijn.

Wat is het voor jou? Wat heb jij nodig om je goed te voelen? En geef je dat je jezelf dan ook?
Het hoeft allemaal niet zo groots te zijn … (maar dat mag natuurlijk wel).

 

Gelukkige groet, Marianne

Geef jezelf waar je gelukkig van wordt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs

Oorlog, schrijven en geluk

Oorlog, schrijven en geluk

Hoe schrijf je dit dan aan elkaar in je column, Marianne? Geluk, schrijven en oorlog? Sinds een paar dagen is alles ineens weer betrekkelijk geworden. Als er iets ernstigs gebeurt, kijk ik altijd anders naar mijn eigen situatie. Vooral vanuit de gedachte hoe...

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst Ken je dat? Je hebt een lijstje gemaakt en helemaal lekker in een flow kun je alles afstrepen wat je op dat lijstje hebt gezet. Je pakt het op en werkt het af. Echt waar, instant geluksgevoel bij elk vinkje (of  in mijn geval elke krul),...

365 Geluk is een initiatief van Tekstgericht.
Contactpersoon is Marianne Canters.
Marianne is op verschillende socialmediakanalen te volgen.

Heb je vragen of heb je interesse in een samenwerking, neem dan gerust contact met haar op.

 

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: