Oorlog, schrijven en geluk

Hoe schrijf je dit dan aan elkaar in je column, Marianne?
Geluk, schrijven en oorlog?

Sinds een paar dagen is alles ineens weer betrekkelijk geworden. Als er iets ernstigs gebeurt, kijk ik altijd anders naar mijn eigen situatie. Vooral vanuit de gedachte hoe belangrijk iets nog is eigenlijk. Want ineens zijn veel dingen veel minder belangrijk dan een week daarvoor.

Hoe koppel je schrijven, geluk en oorlog aan elkaar als je dochter aan het ontbijt vraagt: ‘Wat gaat er allemaal veranderen mama, als de Russen het hier voor het zeggen hebben?’ En hoe koppel je het aan elkaar als ze dezelfde avond voor het eerst, helemaal betoverd door een jongen die ze nog niet eerder had gezien, kriebels in haar buik voelt en dolenthousiast haar verhaal vertelt? Kriebels die haar vraag en zorgen bij het ontbijt weer laten vervagen? Kriebels die in een leven heel belangrijk zijn? Terwijl je weet dat leeftijdsgenoten van haar leven in angst? Zo ook leeftijdsgenoten van jou en mij?

 

Het is lastig.
En de manier waarop ik het doe is misschien niet voor iedereen begrijpelijk, maar toch wil ik het delen. En jij er misschien ook iets aan hebt.

 Tijdens mijn Magic Me-Time Schrijfmoment (laat ik mijn schrijfuur in de ochtend zo even noemen), neem ik eerst de tijd om in mijn journal te schrijven aan al die mensen die inderdaad in die angst leven. Ik stuur ze op papier en in gedachten kracht en liefde toe. Daarna ga ik over op opschrijven waar ik dankbaar voor ben. (Opschrijven waar je allemaal dankbaar voor bent is een van de meest krachtige tools om je goed te voelen, probeer het gewoon eens 10 dagen achter elkaar en je zult merken wat ik bedoel.) Daarna schrijf ik verder, gewoon wat in me opkomt.

Door dat te doen, laat ik me gedurende de dag minder afleiden door alles wat speelt en kan ik me focussen op waar ik elke dag mijn bijdrage aan wil leveren, zoals mijn klanten, de online cursussen die ik maak en een fijne moeder en partner zijn. Want dat is hoe ik vanuit mijn zijn en mijn bedrijf de wereld mooier maak. Op de manier waarop ik dat kan.

Dus zo koppel je het aan elkaar.
Mijn insteek met 365Geluk heeft te maken met het vergroten van je gevoel van geluk. Iets wat ik heel belangrijk vindt. En nu nog steeds … Want hoe gelukkiger je bent, hoe meer energie en veerkracht je hebt. En hoe beter je er voor anderen kan zijn. Wat hun geluk weer vergroot. Dat is een ripple-effect.

Ik hoop dat deze column je helpt weer nieuwe energie te krijgen, als je je herkent in de betrekkelijkheid zien van wat je doet. Blijf kijken naar waar je dankbaar voor bent. Dat helpt ook. En we zien elkaar gewoon weer volgende week.

Liefs, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer columns

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst Ken je dat? Je hebt een lijstje gemaakt en helemaal lekker in een flow kun je alles afstrepen wat je op dat lijstje hebt gezet. Je pakt het op en werkt het af. Echt waar, instant geluksgevoel bij elk vinkje (of  in mijn geval elke krul),...

Een sommige mens

Een sommige mens

Voor sommige mensen is het gemakkelijk. De positieve kant van het verhaal kunnen zien. Het glas als halfvol. Sommige mensen hebben het in zich, om in een bewolkte lucht toch dat kleine stukje blauw te vinden. Als je zo’n sommige mens bent, of een van die sommige...

365 Geluk is een initiatief van Tekstgericht.
Contactpersoon is Marianne Canters.
Marianne is op verschillende socialmediakanalen te volgen.

Heb je vragen of heb je interesse in een samenwerking, neem dan gerust contact met haar op.

 

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: