Gelukkig in coronatijd?

door | dec 16, 2021 | goed gevoel

Gelukkig in coronatijd?

Het is een paar dagen na de persconferentie. En tot 14 januari blijft de avond lock down een feit. Regelmatig overvalt mij het gevoel in een sciencefictionfilm te zitten. Als ik mijn fantasie de vrije loop laat, dan lopen we straks met zuurstofmaskers op omdat het virus de lucht die wij normaal inademen overneemt. Steeds als ik die gedachte heb, zet ik die maar weer zo snel mogelijk van me af.
Hopen dat dat geen waarheid wordt.

Het leven is nog steeds niet zoals we het gewend waren.
En toch voel ik me gelukkig.
Twee keer in de week lig in heel vroeg in de ochtend (door de avond lockdown) op de mat in mijn yoagschool, omdat ik dan gewoon altijd kan. Makes me happy.
Een keer in de week personal training en ik dwaal regelmatig over de hei. Dat bewegen is als een energiemotor voor mij. Ik heb een heerlijke dochter die haar eigen liedjes schrijft en zingt. Steeds als ik mag luisteren naar haar prachtige stem, begeleid door haar eigen gitaar, ben ik gelukkig tot aan the max. Ik word blij en gelukkig van mijn werk als schrijfcoach, maar ook wanneer ik zelf schrijf. Alles om me heen vervaagt en mijn eigen bubbel verschijnt.

Bubbel. Dat was hét woord van de persconferentie, wat mij betreft. In die eigen bubbel blijven.
Ik vind het een mooie. Want die bubbel kun je inrichten op de manier waarop jij er meest gelukkig van wordt. Natuurlijk kan het samenzijn met meer mensen dan 4 niet vervangen worden, veel mensen snakken naar contact. Maar de invulling kan in een bubbelperiode wel anders zijn. Het gaat er dus om je bubbel in te vullen. In te richten.
Binnen wat mogelijk is, en dan helemaal zoals jij dat wil.

Je zou het kunnen zien als een kans. Een kans om te kijken hoe je die bubbel zo vorm kunt geven dat die je energie gaat geven, een gevoel van geluk waar jij je aan kunt opladen. Iedere keer als het straks weer gebeurd. Ik vermoed namelijk dat we vaker terug in onze bubbel worden gestuurd. Want dat idee heb ik wel. Het zal een tijdje duren voor we echt het normaal weer hebben zoals dat was voor coronatijd.

Dus vul je bubbel in als a happy one. Zodat je toch dat geluksgevoel kunt ervaren. Ook in coronatijd.
En maak er fijne plannen in, voor de periodes dat het ‘normale’ leven weer begint.
Hopende dat ‘het normale leven’ uiteindelijk niet uit periodes gaat bestaan, maar gewoon opnieuw normaal gaat zijn.

Gelukkige groet en stay safe,

Marianne

Happy in your bubble 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer columns

Oorlog, schrijven en geluk

Oorlog, schrijven en geluk

Hoe schrijf je dit dan aan elkaar in je column, Marianne? Geluk, schrijven en oorlog? Sinds een paar dagen is alles ineens weer betrekkelijk geworden. Als er iets ernstigs gebeurt, kijk ik altijd anders naar mijn eigen situatie. Vooral vanuit de gedachte hoe...

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst Ken je dat? Je hebt een lijstje gemaakt en helemaal lekker in een flow kun je alles afstrepen wat je op dat lijstje hebt gezet. Je pakt het op en werkt het af. Echt waar, instant geluksgevoel bij elk vinkje (of  in mijn geval elke krul),...

365 Geluk is een initiatief van Tekstgericht.
Contactpersoon is Marianne Canters.
Marianne is op verschillende socialmediakanalen te volgen.

Heb je vragen of heb je interesse in een samenwerking, neem dan gerust contact met haar op.

 

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: