De magie van schrijven

De magie van schrijven

Begrijpen hoe schrijven magisch kan werken, kan je helpen bij het schrijven van je boek, bij het draaien van je business, en het maken van je content. Het kan je helpen bij het neerzetten van je levenswerk in de wereld. Hoe dit werkt, leg ik uit in dit blog. Liever luisteren? Luister dan de podcast via de link onderaan dit blog.

Ik heb meer blogs geschreven over de kracht van schrijven voor jezelf en schrijven voor je bedrijf. Wanneer je een ondernemer bent, en zeker als je zzp’er bent, bén jij op een bepaalde manier dat bedrijf, vandaar dat ik het schrijven voor jezelf en je bedrijf samenvoeg. Dat ik er steeds over blijf bloggen en posten, is omdat ik dit schrijven oprecht ervaar als de stuwende kracht die richting geeft, wanneer de magie bewust wordt gebruikt.

Magie? Of logisch?

Eigenlijk is de magie waar ik over spreek, niet per se magisch. Het is logisch. Maar je kunt het wel als magisch ervaren. Wat ik in ieder geval zeker doe.
Zoals je weet gaan er dagelijks belachelijk veel gedachten door je heen. Je gedachten staan niet stil. Wat we meestal doen is meegaan met die gedachten. We kauwen erop, zo noem ik het altijd. Dan hebben we ook nog een flinke fantasie die vanalles kan bedenken en dat ook doet, én willen we ook nog eens veel onthouden. Allemaal in dat brein, dat inderdaad megaveel capaciteit heeft.

… doe je het niet, dan kost dat je energie

Je brein heeft mega veel capaciteit, inderdaad. Maar niet de capaciteit dit alles te doen, zonder dat het je energie kost. Als ik er wat dieper op inga, dan zijn het niet de gedachtes die de energie kosten, maar wat je met de gedachtes doet. Dat kost energie. Gedachtes kunnen je bijvoorbeeld situaties laten herbeleven. Met alle gevoelens die daarbij horen. Die weer nieuwe gedachtes oproepen. En zo denk en beleef je jezelf als het ware helemaal moe.

Die gedachtes en wat je daarmee doet zijn niet het enige wat je  energie kost, ook de stemmen die we in ons horen doen, en die zijn meestal oordelend van aard. Zij vinden iets van wat we doen (of van wat anderen doen), en steken hun mening niet onder stoelen of banken.

Als je dit zo leest, kun je je wel een beeld vormen van hoe druk het kan zijn in dat brein van je. Op deze manier overstemt je brein waar het werkelijk om gaat. En dat is wat jij diep vanbinnen echt wil. Voor jezelf en je bedrijf. Het overstemt wat is weggelegd voor je, en in dit geval bedoel ik bijvoorbeeld dat boek dat je zo graag schrijven wil. Het overstemt wat echt de volgende stap is die je zetten mag. Het overstemt je intuïtie, die wel altijd klaarstaat voor je. Je moet die alleen de ruimte willen geven.

Structureel rust in je hoofd en ruimte voor je intuïtie

Je intuïtie ruimte geven. Dat is waar de magie van schrijven om de hoek komt kijken.
Schrijven zorgt dat je rust krijgt in je hoofd. Wanneer je elke dag gaat schrijven betekent dat dat je structureel rust krijgt in je hoofd. Je vertrouwt wat er allemaal speelt namelijk al toe aan het papier. Door dat in de ochtend te doen, geef je het al zoveel aandacht, dat het de rest van de dag die aandacht niet meer nodig heeft. Iets wat in het begin nog even oefenen zal zijn, maat wat na verloop van tijd makkelijker zal gaan. Je gaat alles wat om je heen speelt uiteindelijk in een ander perspectief zien, omdat je gedachten er niet op door gaan draaien, maar omdat je vertraagt – je schrijft met de hand, met pen en papier. Dat gaat nu eenmaal niet zo snel.

 

Je intuïtie heeft altijd interessante informatie voor je

 

Doordat je vertraagt en al schrijvende de issues oppakt die spelen, krijgt je intuïtie ook kans om van zich te laten horen. Die gaat al gauw aangeven wat de volgende stap is die je zetten mag. In die situaties, maar ook bij andere zaken die je bezighouden. Omdat die nu wel de kans krijgt om zich te laten horen. Omdat je in je hoofd vertraagt. Je intuïtie heeft altijd interessante informatie die die graag wil delen. En je schrijft die dus gewoon op … dat is wat ontstaat. En ja, je intuïtie kan je dus op deze manier ook helpen bij het draaien van je business, het maken van je content én het schrijven van je boek.

Vanaf het moment dat ik dagelijks ben gaan schrijven, heb ik keuzes gemaakt die altijd goed voor mij verliepen. Heb ik gave projecten gelanceerd, successen geboekt, heb ik boeken geschreven … nou ja, noem het maar op. De laatste 13 jaar is zo mijn leven als het ware vanaf het papier ontstaan. (Over manifesteren gesproken, mocht je daarmee bezigzijn …) En dit niet alleen. Het dagelijks schrijven is een van de redenen waarom ik ook nog eens altijd zoveel energie heb en positief in het leven sta.

Dat is wat die magie dus doet. En die kun jij dus ook ervaren … als je dit gaat doen. Dat is dus waarom ik ook zo over dit onderwerp door kan blijven gaan. 

 

Lieve groet, Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoek blogs op categorie

Oorlog, schrijven en geluk

Oorlog, schrijven en geluk

Hoe schrijf je dit dan aan elkaar in je column, Marianne? Geluk, schrijven en oorlog? Sinds een paar dagen is alles ineens weer betrekkelijk geworden. Als er iets ernstigs gebeurt, kijk ik altijd anders naar mijn eigen situatie. Vooral vanuit de gedachte hoe...

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst

Het geluk van de to-dolijst Ken je dat? Je hebt een lijstje gemaakt en helemaal lekker in een flow kun je alles afstrepen wat je op dat lijstje hebt gezet. Je pakt het op en werkt het af. Echt waar, instant geluksgevoel bij elk vinkje (of  in mijn geval elke krul),...

Mariannes Mail: bloedeerlijk over ondernemen en het leven, over marketing en over schrijven. Ontvangen? Schrijf je dan meteen in:

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld:

Voor meer inspiratie volg je mij op: